Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2014 15:57 - Седем факта за любовта
Автор: podarukzaliubim Категория: Тя и той   
Прочетен: 969 Коментари: 1 Гласове:
2



 Сигурно проучванията никога няма да обяснят напълно това голямо чудо. Открихме за вас няколко интересни резултати от изследвания, свързани с любовта. Въпреки установените факти обаче, остава място и за мечтите.
Любовта има нужда от смях

Навсякъде по света  хуморът е първа отличителна черта на атрактивните хора. Но зависи какъв хумор – стимулиращ за любовта е хуморът, ориентиран към контакт, който има за цел да забавлява другия. Освен това е важен и хуморът, който повишава самооценката. Той ни гарантира, че дори при стрес и неблагоприятни обстоятелства усмивката ни няма да угасне. Вредни за любовта са агресивният и самопренебрегващият хумор.


image
Три опори  - иначе ще падне

Интимност, страст и отговорност. Любовта стои върху три основи: интимност (ние сме свързани), страст (привличаме се като магнити) и отговорност (ще останем заедно, каквото и да се случи). Ако една от опорите липсва, това не е любов. Те обаче могат да са с различен размер – така се получават различните "видове" любов. Колкото повече аз и партньорът ми усещаме тези опори, толкова по-щастливи сме.
Любовта съществува и при животните

Любовта не е приоритет само на хората. Ако знаем какво да търсим, ще я открием при много други животни. Те също прекарват по-голяма част от времето си с партньора, грижат се един за друг, споделят храна и стават много неспокойни, когато са разделени.

image


Те се грижат заедно за децата си (подарък за свети валентин) и правят секс не само когато женската е разгонена, понякога дори когато е бременна. Един "брак между животни" може да трае с години. Дори "брак" между животно и човек – през 2007 г., малко преди смъртта си, папагалът Алекс казал на стопанката си, зоопсихоложката Ирене Пепергер, "Обичам те".
Ние се стремим да подражаваме на моделите си

Още от раждането си ние преживяваме различни истории – на собствените си родители, на чуждите родители, на двойките от книгите, от филмите, от телевизията и тези от собствения ни живот. Тези любовни истории подреждаме в своеобразна "класация". Затова най-често сме по-щастливи във връзка, която се развива като любовна история, която вече сме (съ)преживели и сме поставили на предните места в нашия собствен "Топ тен" списък. Но ако сюжетът на актуалната ни връзка не е класиран твърде добре, е доста вероятно тя да приключи бързо, особено ако един от партньорите срещне някого, който обещава по-добре класиран сюжет.
"Ние" в любовта помага на "Аз"-а да порасне

Ние искаме да се чувстваме самостоятелни и едновременно свързани. Тези два основни душевни стремежа са противоречиви само на пръв поглед. В най-добрите връзки партньорите дават любов и едновременно подкрепят независимостта на другия. В една силна любовна връзка партньорите си помагат един на друг да се развият като личностите, които биха искали да бъдат.

image

Косата действа положително в любовта

Жените намират един и същи мъж за по-привлекателен, ако има по-гъста коса. Най-зле в това отношение се класират мъжете с рядка коса. Обаче плешивината е знак за доминантност и сила. Окосмяването на лицето също оказва влияние – мъжете с три- или петдневна брада се класират на първите места по привлекателност. Но ако става дума за отговорност към семейството и бащинство, брадатите мъже се ценят най-високо.
Любовта е "зелена"

Любителите на природата са по-привлекателни, смятат повече от 70% от европейците. Това показва едно проучване, поръчано от Флорена. Още пет процента повече вярват, че любовта без излети сред природата би била наполовина толкова хубава. Нищо чудно, че 60 от 100 запитани предпочитат среща сред природата, отколкото класическите посещения в ресторант или кино. 73% са съгласни с твърдението "Еднакво хоби сред природата укрепва връзката". На 70 от 100 двойки съвместното излизане сред природата помага да изгладят разногласията си.  



Гласувай:
2



Предишен постинг

1. skarif - (y)
06.02.2014 16:31
Интересно! Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podarukzaliubim
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 10959
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930